onsdag 5 januari 2011

The Mice Highway annonces imminent closure

Som husägare kan man inte alltid göra rätt på första försöket. När man inte heller får rätt på andra eller tredje försöket tar till slut idéerna slut. Det är då man tar fram det - husfix! Det är egentligen en sorts fincement som man kan fylla i hål, täta mot möss, reparera gips osv.

I taket i köket var ett utstickande parti av en bjälke i vägen när vi satte väggarna. När så innertakets plankor skulle upp så gick det inte att bygga runt knölen och den togs bort. Men kvar var då urtaget som gjorts i gipsskivan. Under 1½ års tid har vi tittat på detta hål och undrat vad vi ska göra med det. Det blev husfix idag.

I kryputrymmet på andra våningen finns ett antal kabelgenomföringar, men en av dem är mycket större än de andra och rymmer ett 10-tal kablar. Detta har varit motorvägen för möss in i huset, de kommer in i den dolda väggen bakom köket och tar sig upp på ovanvåningen denna vägen. Men hur blockerar man ett stort hål som det går en massa kabelslangar igenom? Husfix...

3 kommentarer:

  1. Ahh, detta gyllene medel. Kanske ska lägga till det på lsitan över skaker som revolutionerat mänskligheten: gaffa, plastic padding, ståltråd och nu husfix.

    Så ni har numera en liten musreservoar i väggen i köket. Jags a ju att det skulle bli ett utmärkt område att gömma illegala invandrare... Får de hållas där i väggen eller ska ni på något vänster täta även där? Antar ett ett rätt avancerat mussamhälle får plats att utvecklas där...

    SvaraRadera
  2. Vi kanske ska sätta en glasskiva mellan bänken och överskåpen så man kan se in till mössen? Så här i efterhand skulle vi såklart tänkt på att täta även det inre utrymmet innan det stängdes till, det behövs titthålskirurgi för att göra något åt det idag.

    SvaraRadera
  3. Kanske ett colonoskop skulle vara något. Det fanns gott om dem på ebay. Någon meter+ långt och möjligt att styra och manipulera med saker i änden... Bara gå in, titta och meka igen hålet. Kan även fånga möss med det (visst måt av skicklighet krävs nog dock :D).
    http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=colonoscope

    Sen kan man screena sig mot coloncancer på hemmaplan också. :)
    (Ja, jag tentapluggar, därav gott om tid för...)

    SvaraRadera

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...