tisdag 7 juni 2011

Dag 4 Salta honungsbjörnar

Vi svängde inom en stor inhemsk turistattraktion för att dricka kaffe och ta en glass. Den salta björnsjön. Det är salta termalbad som dock inte öppnat för säsongen. Tydligen ska man späka sig i algbassäng först, det var inte läge att prova. Det verkade vara en väldigt stor sak med massor av hotell och spa och tvåfilig enkelriktad ringväg runt förbi alla hotell. Men en cache hittade vi och kaffet och glassen var god.

Under dagen hade vi sällskap av en nedlagd smalspårig järnväg en lång sträcka. Rälsen var i gott skick utom vid vägkorsningarna, det kändes inte som det var alltför länge sedan den varit i bruk.

Björnar är ett gissel för biodlare, här finns dock lösningar på det mesta. Höga björnsäkra staket.

Vit storken som troligen ruvar.

Bara en kort bit kvar till storstaden Cluj-Napoca så är det ren landsbygd.

Så kommer man över ett krön så öppnar sig ett helt annat landskap.
Första stoppet i Cluj-Napoca blev en cache vid änden på flygfältet. Efter att nästan fått ett flygplan i huvudet hade vi sällskap av en nyfiken häst och ko när vi letade upp burken.

Färden gick vidare in i storstaden och det var som en karikatyr av öststaterna som mötte oss.

Så småningom hittade vi fram till ett pensionat vi tidigare spanat in på internet och visst hade de ledigt rum till oss. Stort och rymligt och inkl. frukost i morgon kostar det oss 340 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...