söndag 27 november 2011

Berits kusin

Igår slog stormen Berit till mot Norge och Norrland, ikväll blir det vår tur att få känna på en ännu icke namngiven storm. Vi har ägnat dagen åt allehanda saker för att förbereda oss så mycket det går och minska skaderiskerna på våra byggnader. Hönshuset fick vindskivor vattbräda (i plåt) monterat på ena sidan.

Tyvärr får vi nog säga att det blev faktiskt inte speciellt snyggt med de plåtarna som var tänkta för byggnaden, vi enades om att istället sätta dubbla vindskivor, den yttre högre upp, och sedan en vattbräda av tryckimprenerat vitmålat virke. Detta är inget vi har möjlighet att göra idag, knappt ens i vinter för det ska målas, så därför är bara ena gaveln klar och vi får helt enkelt hoppas att det håller.

Förutom fortsatt städning och röjning och inplockning av allt löst har vi lagt cementplattor på hörnen på garagetaket och släpvagnen är kopplad efter bilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...