tisdag 9 oktober 2012

Nytt vatten, samma stickor

Idag flyttades akvarieprylarna hit och med dem teststickor för vattenvärden. Nyfikna provade vi nyss vattnet i vårt nya hus. Stickan visade pH mellan 7,6 och 8,0, totalhårdhet mellan 14 och 21, karbonathårdhet mellan 10 och 15, inga nitriter och nitrat 0 eller åtminstone betydligt lägre än 10. Brunnen är en grävd brunn som är borrad i botten av brunnen ca 30-40 meter. Det betyder att det både är ytligt grundvatten och berggrundvatten som blandas, troligen ändrar sig hårdheten och blir hårdare vid torrperiod då grundvattnet sjunker men det får vi se. Perfekt grund för att göra Malawiciklidvatten är det i alla fall :-) Tror det går bra att göra Tanganykaciklidvatten av det också vid närmare eftertanke.

Från flytten annars är inte så mycket spännande att berätta, vi packar, flyttar och packar upp. Allt utom två-tre flyttlådor och en byrå och ett bord är flyttat från gamla huset nu förutom det som ska vara kvar, men vi har ett trappräcke och lite målningsarbeten att göra färdigt så vi jobbar på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...