söndag 9 december 2012

Yrväder

Förra vintern kom ingen snö att tala om. I år kom första snön för två veckor sedan och den har legat sedan dess. Men det har inte varit några större mängder och framför allt har det inte blåst. Idag däremot kom första snöovädret på två år med besked. Snöfall, strax under noll och frisk vind och ordentligt snödrev. Ikväll driver det upp och lägger sig mot fönstren. Vi har bara dörr på ena sidan av huset, men fönstren är låga så vi kan klättra ut om vi inte får upp dörren i morgon.


Vi har ägnat dagen åt att först försöka starta Björnen bara för att inse att jag visst kopplat motorvärmaren i traktorn, men glömt sätta sladden i väggen. Därefter har vi försökt montera snökedjor på Björnen, men de visade sig vara för korta vilket var synd, vi hade verkligen behövt dem. Vi avslutade med att lyckas hänga på en bakvikt på Björnen så att vikten på drivhjulen ska bli bättre.

Vi tog in alla djuren tidigt på eftermiddagen och t.o.m. gässen gick frivilligt in innan det var mörkt.

I morgon har vi bokat snöskottning hit med en hjullastare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...