fredag 19 april 2013

Grönt

Förra året bestämde jag mig för att försöka komma ifatt och måla allt mitt kupmaterial, men när delarna väl kommit ut till bigårdarna är det inte så lätt och kräver en del planering för att få in dem tomma. Förra våren målade jag lock och bottnar och under sommaren 2012 planerade jag för att nästan bara ha målade sargar ute i bigårdarna över vintern. Vintern har dock inneburit minusgrader läääänge så det har varit omöjligt att måla förrän nu.

Men så igår kväll kom målarpenseln fram. Att ha det omålat gör att det åldras snabbt. Jag borstade av ett löst skikt från kuporna först, ytan blir nedbruten till pulver av solens UV-ljus. Å andra sidan fäster färgen mycket bättre på den skrovliga ytan hos använda kupor än den blanka ytan på nya. Jag har ambitionen att allt ska vara målat när det kommer ut i fortsättningen, men det är inte alltid det är möjligt att hinna med.

Dessa lådor ska ut i bigårdarna i maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...