måndag 27 maj 2013

Förberedelser för 3:e lådan

Puh! I det här relativt vackra vädret rinner rapshonungen till fort och redan till helgen räknar jag med att de starkaste samhällena behöver tredje skattlådan. Idag smälte jag i vax i de sista ramarna jag har hemma, ska hämta fler ramar på torsdag och det är i sista sekunden.

I mitt stora fleråriga kupmålningsprojekt tog jag nu hjälp av min pappa. Han har målat lite lådor åt mig senaste dagarna så det ser ut som att jag kan ha alla lådor och lock målade som kommer ut bland bina i sommar! Detta är en verklig milstolpe. Jag har ännu några bottnar på kupor där ute som måste bytas till målade, det blir nog efter rapsskörden.

2 kommentarer:

  1. Det är otroligt vilken snabb utveckling du har, mina samhällen ska få sin andra skattlåda nu i veckan, men så har jag ju ingen raps inne i Malmö

    SvaraRadera
  2. Ja, det gäller att hänga med :-) Det är väldigt ojämnt, flera samhällen har inte dragit in någon honung alls ännu medan andra jobbar på flitigt.

    SvaraRadera

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...