lördag 27 juli 2013

Som en ny by i Settlers


För någon dag sedan så konstaterade jag att jag har både tillräckligt med bin och drottningar för att göra fler samhällen. Är det då min skyldighet som biodlare att ta tillvara denna möjlighet när så mycket bin dör i världen och Sverige? På sätt och vis är det kanske det. Men jag har fullt i alla mina bigårdar så jag gav mig ut på jakt efter nya uppställningsplatser. Jag brukar ägna rätt mycket tid att först reka på flygfoton på nätet och sedan irrar jag runt efter GPSen på småvägar.

Att starta en ny bigård är lite som att grunda en ny by i spelet Settlers. Man letar efter ett bra ställe som ger bra avkastning, man har förhoppningar, visioner och drömmar om hur platsen ska passa in i resten av ens "imperium".

På min utfärd i torsdags gjorde jag återbesök på de platser jag tittade på i vintras och fick tyvärr stryka alla. Jag hade dock sett ut 10 nya möjliga platser och 2 visade sig vara riktigt bra. Den närmaste fick jag kontakt med markägaren till och ikväll grundlades bigården "Tvärvägen".


När skymningen fallit flyttade jag dit ett par samhällen. Tyvärr ger inte mobilkameran kvällen rättvisa, det var månen som steg upp bakom kuporna, väldigt lugnt och fridfullt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar