tisdag 30 juli 2013

Strösocker

Idag var det dags att hämta binas vinterfoder. Just nu ser det ut som att de har ganska mycket honung som jag inte kan skörda, men det kan snabbt ändras. Jag ska väga samhällena innan jag fodrar i år har jag tänkt.

4 kommentarer:

  1. Hej!

    Jag har inga bin men är sugen på att prova så småningom. Det är en sak jag alltid undrat över dock:
    Honungen är ju binas vinterfoder och att ge dem sockervatten i stället ger dem energin de ska ha, det förstår jag. Dock ställer jag mig frågande att det räcker med socker, behöver de inte de andra ämnena som finns i honungen?

    SvaraRadera
  2. Hej! Ja socker räcker alldeles utmärkt. Det är uteslutande ren energi som behövs under vintern, när våren kommer och andra aktiviteter startar i kupan kan de åter hämta saker i naturen.

    SvaraRadera
  3. Hej!

    När börjar du invintringen?

    SvaraRadera
  4. Jag ställer i ordning bisamhället på de ramar de ska invintras på från mitten av juli - mitten av augusti. När jag slutskattat drivfodrar jag ev. lite några veckor. Vinterfodret brukar jag sikta på ge dem andra veckan i september.

    SvaraRadera

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...