onsdag 30 oktober 2013

Välbyggt

I måndags kväll drabbade den värsta stormen på flera år oss. Vi hade ägnat mycket tid åt förberedelser, plockat in och röjt. Dessutom hade vi sett om vårt hus, gått över och kollat plåtar m.m.


På ett av hönshusen hittade vi en del mindre problem som vi satte fast med spikband.


På måndag eftermiddag uppgraderades stormen till en kategori 3 och då skyndade jag mig hem från jobbet för att fixa mer. Jag tog fram alla cementplattor vi hade och körde ut till bikuporna.Stormen slog till mycket plötsligt och med en platta kvar i bilen fick jag avbryta, jag vågade inte vara ute längre. I snigelfart åkte jag hemåt, livrädd att bondbilen skulle blåsa omkull. Väl hemma höll jag själv bokstavligt talat på att blåsa omkull, det var utan tvekan den värsta storm jag varit ute i.

På morgonen hade stormen bedarrat och vi kunde se över skadorna. På gården sträcker de sig till ett bortblåst lock till varmkomposten och en avblåst sladd till en lampa, våra förberedelser var väl värda sin tid. När vi köpte gården så var en viktig anledning att vi valde just denna att byggnaderna upplevdes vara i bra skick. Vi fick ännu ett bevis på det, när en sådan här storm kan passera utan en skråma.

Jag har kollat alla bigårdar utom två efter stormen. I ett par av bigårdarna ligger det träd över kuporna, men kuporna är oskadade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar