torsdag 24 juli 2014

Sightseeing, geocaching och shopping

Dagen började utan väckarklocka. Vi tog det lugnt och hann nätt och jämnt med frukost innan de stängde matsalen kl 10.

En intressant reflexion är att bitsocker inte verkar finnas i detta landet. Däremot finns det alltid tjocka små pannkakor till frukost och det är väldigt gott med sylt och färskost.

Så småningom tog vi oss ut på en fin men något varm fotvandring runt Vilnius.

Lunchen intogs på en av stadens bästa adresser med utsikt över katedralen. Detta blev den dyraste måltiden hittills, 160 kr tillsammans.Så småningom träffade vi på flera andra andra geocachare, bland annat ett par var från Finland som letade efter samma ledtråd som vi.

Möte med andra geocachare
ÄggmålningSåklart letade vi även efter geocacher och här slutade det inte så bra, jag fastnade...
Burkjakt
En stor poppel
Efter en drygt 7 km lång promenad var vi tillbaka på det luftkonditionerade hotellrummet. Lina somnade medan jag loggade geocacher och loggade RunKeeper. Så småningom fick jag liv i henne igen, jag tyckte vi skulle åka till ett shoppingcenter! Bland annat ville jag försöka få tag i en ny bilnavigator, den gamla har lite ålderskrämpor som är jobbiga så här på en bilsemester, dessutom kan vi unna oss att ha en i var bil hemma.

Med navigatorns (fortfarande den gamla) hjälp så hittade vi fram till ett köpcentrum som var precis som hemma förutom att vi inte kan språket och priserna är minst 25% lägre. T.ex. fina skinnväskor kostade i storleksordning 1/5 av hemma, medan importerad elektronik är det inte så stor skillnad på. Utbudet var det inget fel på.

Ballongaffär
Det blev i alla fall en ny bilnavigator, 1388 kr här mot drygt 1900 kr på billigaste webshopen i Sverige. Det blev även en ny handbagageväska, vi har saknat en sådan sedan länge. Såklart borde vi passat på att handla mycket mer, men orken räckte inte.

Vi avslutade med pitabröd vid hockeyrinken som ligger mitt i köpcentret.


Lina hittade en ny favoritöl, medan jag fortsätter vara den inbitna Coca-Cola-drickaren.

På väg tillbaka till hotellet invigde vi den nya navigatorn och vi blev helt traumatiserade av vilken förfärlig röst hon fått. Efter en stund lyckades vi dock programmera om den och fick tillbaka den klassiska, vänliga, outtröttliga "Gör om rutt"-rösten som karakteriserar Garmin.

Vi körde en lång omväg för att komma längs floden tillbaka. Strax nordöst om centrum ligger helt oexploaterade gamla ödehus och skabbiga hyreshus. Undrar hur länge de dröjer innan markvärdena bättre kommer att reflektera detta guldläge?

I morgon åker vi rakt norrut, hur långt har vi inte bestämt.

1 kommentar: