lördag 30 januari 2016

Fodermaskinen - andra och sista delen



Efter en del meckande och reservdelar förra våren fick vi igång fodermaskinen och började montera upp den. Vi ägnade två hela helger åt att montera upp rör på logen för att kunna flytta fodret till där djuren är. Det var mycket som krånglade, vändhjul som satt fast, rör som hoppade isär så kedjan inte löpte osv. När den väl gick igång hoppade kedjan över kuggarna på drivkransen vid motorn så vi drog ut kedjan, vände den och trädde om den från andra hållet. Efter det fungerade det fint - i 20 minuter, sedan gick kedjan av.

I samma ögonblick bestämde vi oss för att vi fått nog, ska den användas behöver det vara hos någon som har lättare rördragning med färre svängar.

Vi satte in en bortskänkes-annons och en bekant till oss nappade och hämtade den. Vi har fortfarande en massa rördelar och kedja kvar och en reservdelsmaskin, de står kvar ett tag sedan hamnar de i metallskroten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...