måndag 3 oktober 2016

Kathmandu till Chitwan

Vi åkte ut från Kathmandu relativt tidigt för att slippa värsta trafiken. Jag måste ändå säga att det var rätt stökigt. Stora vägen var i princip en enda lång snigelkö i motsatt riktning av lastbilar på väg in till staden.

Vi svängde av stora vägen söderut på den gamla vägen till Indien. Den byggdes omkring 1960 och var första vägförbindelsen till Kathmandu, tidigare bars allt över bergen.
Vägen var en smal enfilig sliten väg,  men lite trafik. Den gick över två höga pass, det högsta 2488 möh, ca 1500 meter upp och sedan 2000 meter ned.
Tyvärr hade vi ingen utsikt mot de höga bergsmassiven, det är fortfarande för molnigt, vi hade t.o.m. dimma del på sydsidan (där monsunen kommer ifrån).

Vi fick jättegod lunch på ett nepaliskt väghak. Nedanför bergen påminde det återigen om storstadsröran vi nyss lämnat.
Vi föjde en floddal som först var en vild stenöken efter att monsunen dragit sig undan, men efterhand blev det en slätt som sträckte sig till horisonten.
Den viktigaste grödan är ris, på vissa håll får man två skördar, på andra håll är det ris på sommaren och vete på vintern.
På kvällen kom vi fram till Chitwan nationalpark. Efter att ha checkat in följde vi med morgondagens guide ner till floden och sedan slappade vi och tittade på solnedgången.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar