söndag 4 december 2016

Skyddsnivå 2

Hux flux fick vi röjt. Fågelinfluensan härjar både i Danmark och i Skåne och Lina har varit både på Sydnytt och på riksnyheterna och pratat om att djuren måste flyttas in.

När reportaget gjordes hade man inte hittat någon fågelinfluensa i Sverige och vår tanke var att låta ankor och gäss gå ute. Anledning är att det är mycket tveksamt djuretiskt att hålla dem inne, de blir väldigt försvagade i benen och får lätt vitaminbrist. För två år sedan fick vi nödslakta ett antal ankor när vi släppte ut dem efter restriktionerna, benen höll inte.

Men när nu smittan hittats även i vårt närområde så tänkte vi om, det är inte värt risken att få hönsen utslaktade pga ankorna ute skulle bli smittade.

Så vi behövde plötsligt skapa plats inne. I samband med att vi köpte gården köpte vi en begagnad hönsfoderanläggning som vi misslyckats med att få i drift. Vi har därefter gett bort alla användbara delar vi inte själva haft nytta av och resten har i veckan städats ut för att ge plats till en 80 m² stor box till ankor med badbalja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar