tisdag 11 april 2017

Potatis i sneda rader

Idag påbörjades projekt jorda pärer. Jag plöjde fåror med tvåhjulstraktorn (Honda F560) som dagen till ära fick namnet Brunte.  Därefter placerade pappa ut potatisarna men en fotlängds avstånd.


I tre av potatisraderna sådde vi bondbönan  Masterpiece Green mellan "pärena". Den bondbönan har fått  Award och Garden Merit från Royal Horticultural Society så det ska bli spännande att se vad den ger.


Vi avslutade med att kratta över jord så pärer och bondbönor hamnade ca 10 cm under  ytan. De flesta potatis som ska i backen är egna sättor som vi sparat sedan  förra året.  Men vi har köpt en ny sort, Carolus, som ska vara en både god och tålig potatis för ekologisk odling. Den har varit mycket frisk och  högavkastande när den har provodlats i försök i vårt närområde. 



Övriga potatisar som kom i backen idag  var Bintje, Red Emmalie och Asparges. Totalt 9 rader på vardera ca 25 meter så totalt ca 225 meter potatis och 75 meter bondböna så här långt.

Vi har nog satt  ca 2/3 av det som ska i backen. Om vädret tillåter så  fortsätter vi i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...