tisdag 25 juli 2017

Dag 2 - Kontakt med havet

25/7-17 The Ken Bridge Hotel (New Galloway) till P-plats vid havet (Oban)

Efter en förvånansvärt god natts sömn i vår campervan så provade vi köket som följer med bilen. Det är ett kit där man sätter i engångsflaskor för gasol (eg. butan).

Till saken hör att jag är lite campingköksfetischist så det här tyckte jag var extra kul. Men detta fungerade inte så bra som man kanske kunde tro, största problemet med detta är att flaskorna är butan och det behöver högre temperatur än i Skottland för att fungera bra, det blir för dåligt tryck inne i flaskan. I en mer avancerad brännare sätter man flaskan upp-och-ned så det kommer flytande butan till brännaren som förångas där av värmen i brännaren.

Hur som helst så hade vi inte planerat för frukost så vi hade ingen mjölk, vi hade ju egentligen inte planerat att sova i bilen alls när det fanns hotell. Det blev kokta ägg, varm choklad på vatten och inget kaffe till Lina.

Vi packade ihop och körde västerut genom ett stort kuperat skogsområde. Vi hade låga moln som delvis skymde topparna men efterhand klarnade det. Det blev ändå många fotostop.Det fanns mycket fåglar men några andra djur såg vi knappt. Här och var fanns varningsskyltar för Red Squirrels, vi undrade om det var för att de var extra stora så bilen blev mos om man krockade med dem?!? Rödglada är den unika sevärdheten i området men eftersom de bor på gården hemma är det inte så exotiskt för oss. Vi varken såg eller hörde den här.

När vi kom ner mot havet hade vi en roligt formad ö framför oss och vi letade upp en plats vid stranden för foto. Det hela blev en orgie i att testa olika features i våra mobiler och vi bestämde där och då att ta det pinsamma steget och köpa en selfiestick.
Att det blev just där och då vi äntligen lärde oss mobilkamerorna (jag har haft samma mobil i över ett år) berodde delvis på bra väder, men framför allt att det fanns 4G i denna byn så vi kunde kommunicera med omgivningen. Annars fortsätter mobilt bredband att lysa med sin frånvaro. Det finns WiFi på många ställen men det är tyvärr väldigt sällan det fungerar, mest anslutningsproblem pga för många samtidiga användare och men även anslutningsproblem till operatören från WiFi-nätet.

Vi körde norrut längs kusten och tog gott om fotopauser. Från hyrbilsfirman hade vi fått låna en begagnad kartbok som tidigare bilhyrare lämnat kvar. Den var sliten men fungerade kanonbra och vackra vägar var markerade med grönt streck. Det är tydligt att en GPS är perfekt att hjälpa en komma till en viss plats, kartboken är perfekt för att att veta vilken plats man vill komma till. Framtida resor ska vi köpa kartbok om vi inte kan låna, det är absolut värt att ha båda delar. Möjligen att en surfplatta skulle kunna ersätta kartboken, men då får man nog öva lite hemma.

När vi lämnade scenic roads och närmade sig Glasgow tog Lina ett powernap i passagerarstolen. Vi siktade in oss på en färja för att slippa köra inom Glasgow och istället följa kusten lite mer.På andra sidan färjan blev landskapet allt brantare och vi hade sett en väg på kartan vid en sjö där vi hoppades att kunna campa.


Mycket vanligt med sådana här uthyresHade det varit fritt fram om de hade varit "dead"?

Tyvärr var alla platser upptagna av andra som haft samma plan men till slut hittade vi ett fint ställe. Vi trixade in bilen bland träden och slog upp tältet och ungefär då insåg vi att det inte gick på grund av knott. Vi hade ändå smetat in oss i djungelolja men det räckte absolut inte.
Knottstället

Det var inget att be för, vi packade hastigt ihop igen och körde vidare. Tiden gick och det hann bli mörkt innan vi hittade ett ok ställe vid havet.


En vackert placerad P-plats, men tyvärr inget underlag att sätta upp förtältet. Det blev varm burksoppa till kvällsmat och vi förberedde för morgonen eftersom det lovats mycket regn från efternatten fram till lunch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar