torsdag 27 juli 2017

Dag 4 - Inverewe Garden

27/7-17 Fort William till Dundonnel

Efter en god frukost på hotellet kom vi iväg före 9. Första stoppet vid kabinbanan blev ett antiklimax och ett jag fick ett mentalt breakdown. Ute på parkeringsplatsen fanns en P-automat som inte tog 2£-mynt och inte heller nya 1£-mynt.
Olofs breakdown

Det visade sig när vi skramlat tillräckligt länge att det var fast pris dessutom, så man kunde inte parkera för något annat än 3£ och bara betala med mynt. Förgäves letade vi i ösregnet efter någonstans att växla och ungefär då gick det upp för oss att kabinbanan inte öppnade förrän kl 10.

Kabinbanan som inte ville ha turister

Så vi körde vidare istället. Det spelar ingen roll hur trevliga turistattraktioner man skapar för om
man stupar på parkeringen så har man gallrat bort många utländska turister som inte har fickorna fulla med £-mynt.

Men detta visade sig ändå vara ett lyckokast, vi svängde istället norrut och knappade in Inverewe Garden&Estates i vår GPS.

Vyerna blev allt mer spektakulära och det blev ett oräkneligt antal fotostopp.

För vissa turister är fordonen själva grejen






Plötsligt dök en slottsruin upp på en ö och med tanke på hur många bilar som stod på parkeringen så insåg vi att även vi borde stanna, det var Eilean Castle. Tyvärr började regnet ösa ner igen men vi gick en fin runda ändå.

En jätteparkering mitt i ingenstans


Som Ernst hela resan utom Edinburgh och flyget

Slottet var delvis återuppbyggt och användes som sommarstuga och har förekommit i åtskilliga filminspelningar.


Vi körde vidare och hade inte räknat med att hinna till Inverewe Gardens idag men det gjorde vi med flera timmars marginal.


Lunglav

Lina fick ett mental breakdown - massor av kantareller i trädgården hon inte kunde plocka

Lina kramar redwood

Solen var framme större delen av tiden när vi gick runt och beundrade odlingarna. Fascinerande att man kunnat bygga upp en köksträdgård och växtträdgård här, men havet ligger nära och det fryser knappt och trädgården ligger i en sydvänd sluttning. När den började byggas upp fanns endast ett par videsnår på platsen.

Vi körde vidare och letade efter campingsplats eller plats att vildcampa.

Två sorters ljung

Ljungen hade tyvärr inte riktigt börjat blomma, bara i sydläge ännu

Sälar

Massor av sälar

Passen längs kustvägen är inte så höga, men det känns som fjällen. Så småningom hittade vi en mysig plats lite vid sidan av vägen att stanna på.

Nu hade vi ett nytt vapen mot knotten, vi hade nämligen hittat myggspiraler att tända.

Förstår inte hur man tänder en sådan här utan tändvätska eller en gasolbrännare

Nere längre söderut hade vi letat efter sådana men bara hittat djungelolja, men så stannade vi och köpte kaffe på en enslig mack och där fanns allt sådant man kunde behöva. Vi tände ett gäng spiraler runt bilen och skapade lite rök i eldstaden och sedan fick vi vara ifred. Kvällsmaten blev burksoppa och somnade tidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...