fredag 28 juli 2017

Dag 5 - The Highlands

28/7-17 Dundonnel via Durness till Inverness

Vi börjar dagen med att steka pannkakor.

Det fanns en eldstad som tyvärr var lite skräpig där vi stannat för natten, men där låg även ett kvarglömt litet teflonjärn som fungerade fint efter noggrann diskning.

Färden gick vidare norrut och vid ett vägskäl stod vi inför beslutet om att vända höger mot Inverness eller fortsätta ut till Ullapool.
Ullapool

Vi valde Ullapool och ruttade GPSen till offentliga toaletten där. Efter att även fyllt på vattendunken gick vi in i friluftsbutiken och dreglade. Tyvärr fanns inte 3G i byn så vi kunde inte använda internet för att få tips om mer att göra i området. Jag tror inte vi hade internet i mobilerna eller tillgång till WiFi någonstans förrän på kvällen när vi närmade oss Inverness. Vi valde att följa kusten norrut en bit till.

Ardvreck CastleSå småningom kom vi till ännu ett vägskäl mot Inverness eller norrut och efter en stunds funderande valde vi att köra hela vägen upp till norr. Detta var resans lyckokast för landskapet i nordvästra hörnet av Skottland var verkligen spektakulärt. Just som vi trodde att vi sett alla varianter av landet så uppenbarar sig något nytt.


Vilda hjortar

Geologiska formationer, kvartsit mellan gnejsVi landade på Highland Games i Durness. Spelplanen ligger norr om samhället vid stupet ner mot Nordsjön/Atlanten, mycket spektakulärt.

Utsikt från spelplanen
Efter att ha tittat på diverse vanliga grenar som 60 yds, kulstötning och slägga fanns lite mer udda som kuddkrig på stock, dans och säckpipa.

I Durness kan man inte komma längre norrut utan vi svängde österut och följde den dramatiska nordkusten och vände slutligen söderut i Tongue.
Gott om fantastiska sandstränder
Därefter körde vi i småkuperat öppet myrlandskap ett par timmar ner till Bonar Bridge där det kändes som att civilisationen kom tillbaka.

Vi letade camping via google, garmin och openstreetmap och hittade till slut en jättebra campingplats strax utanför Inverness. Efter incheckning åkte vi till närmsta by och åt på en indisk restaurang. Pratade lite med grannarna på campingen och tittade på deras husbil och blev inspirerade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar