Våra grisar bor ute största delen av året och får möjlighet att böka och gyttjebada. Hyddorna är fulla med halm som värmer när det är kallt och gyttjebaden svalkar och skyddar mot insekter när det är varmt.
En gris är en fantastisk markberedare.
Våra grisar får nya hagar varje år för att ge dem nya projekt att sätta trynet i. Den bit de har bökat upp odlar vi på.
Från jord till bord
Unggrisarna vi föder upp får leva ett bra grisliv här på gården tills de är ungefär 12 månader.De utfodras med en mjöl av korn och baljväxter som vi mal här på gården. Det blötläggs till en gröt som de utfodras med två gånger per dag
Grovfoder i form av hö och halm får dom också och så äter de naturligtvis allt gott de hittar i hagen.
När det är dags för slakt kör vi dem till mindre lokalt slakteri i egen transport. Detta för att göra det så lungt och stressfritt som möjligt.
Där slaktas grisen och köttet besiktigas av veterinär och man tar de prover som livsmedelslagen föreskriver.
Köttet hängmöras sedan i 3-4 dagar innan det finstyckas och vakuumpackas i lagom stora förpackningar.
Styckdetaljerna packas sedan i lådor eller påsar till de kunder som beställt.
Vill du prova vårat fantastiskt fina kött från utegående Linderödsgrisar följ vår gård sida på Facebook eller skicka ett meddelande till oss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar