söndag 21 november 2010

Utegårdar

Nu är det efterlängtat av både oss och av hönsen att flytta in, men ännu är det lite kvar. Förutom sektionsdörrar och nät mellan avdelningarna är insidan tillräckligt klar för inflyttning. Hönsluckorna ska få en brädfodring i hålet och vind-/skatsluss. Men om vi flyttar hönsen nu så skulle de snabbt springa tillbaka till sitt gamla skjul, de behöver få inhägnade utegårdar. Lördagen gick åt att planera och handla regelvirke i snöslasket. Vi hann bara precis lägga ut bottenregeln på framsidan och skruva ihop den den lerblandade snön. I morse hade snön töat bort och vi trotsade dagsregnet och halkade runt i leran.


Första regeln uppe.
Brunolf kollar in bygget.

När skymningen föll hade vi fått upp regelstommen på hela framsidan. Men vi fortsatte ett antal timmar till i mörkret och regnet med pannlampor och byggde klar regelstommen runt hela bortre gaveln. Det var den svåraste biten eftersom där finns en liten kulle (gammal komposthög) som vi fick bygga oss över.

3 kommentarer:

  1. Än en gång: Ni är helt fantastiska!

    SvaraRadera
  2. Kommer ni bygga ett litet vakttorn också, stort nog för en katt som kan sitta och övervaka fång... jag menar hönsen?

    SvaraRadera
  3. Visst skulle Brunolf kunna få en vaktkur :-) Men just nu vågar jag inte föreslå något nytt projekt....
    //Lina

    SvaraRadera

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...