tisdag 7 juni 2011

Dag 6 vidare till Roman

Vi har en del att lära om vedstapling. I stora delar av landet är det gas som gäller för uppvärmning, men även om gasnätet är mycket väl utbyggt så när det inte överallt och där är det ved som gäller för värme.

Idag drog vi åt svångremmen. Vi tog soppa till lunch. Men som kompensation blev det en rejäl efterrätt.

Vi vände mot sydost och började resan mot Svarta Havet. I staden Suceava fanns ett trafikljus med mer än en lampa i var riktning. Just trafikljuslampor snålas det annars in på, oftast bara en lampa som sitter till höger så man inte ser den när man står längst fram i kön. Men man vänjer sig, rumänerna kör mycket bra, trafiken flyter på utan tutbehov, de kör dock gärna för fort, speciellt på landet när det är fotgängare, cyklister, kor och hästskjutsar på vägen.

I Suceava såg vi även resans tredje McDonalds efter 110 mil. Det är befriande att den västerländska monokulturen ännu inte slagit sina klor i landet.

Dagen avslutades på en pensionat strax utanför staden Roman.

Vi fortsatte på den slanka linjen och skippades pommes till kvällsmaten. Nu berodde avsaknaden av pommes i och för sig på ett missförstånd, men det var nog lika bra, vi fick som alltid bröd till och blev ordentligt mätta...

Medan vi åt öppnade himlens portar sig och ett kraftiskt åskväder bröt ut. Just som jag svalt sista tuggan så gick även strömmen. Vi oroade oss för kvällskaffet, men strömmen kom som tur var tillbaka och vi kunde ta en espresso för matsmältningen.
I morgon åker vi antingen mot Tulcea eller Svarta Havet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...