tisdag 7 juni 2011

Dag 7 Roman - Donau

Norra Moldovia är bergslandskap som långsamt går över i böljande kuperat.

Moldovia tillhör de fattigare områdena i Rumänien och förefaller ganska dåligt utforskat vad gäller sevärdheter förutom de målade klostren i norr. Då vi dels hittade väldigt lite information om vad vi borde se i området och dels ville hinna ner till Svarta Havet valde vi att mer eller mindre sträckköra denna dag.

Vi hade inte bestämt målet, vi fick helt enkelt se hur långt vi kom. Ca 40 mil och 5½ timme enligt google maps om vi kört närmaste vägen utan att stanna. Men när man är på resa är ju vägen målet så vi valde såklart kringliga småväga istället.

Längre söderut blev det allt plattare landskap. Bördigheten växlar från område till område. Det  finns även fullt moderna jordbruksanläggningar.


Allt fler vattendrag med ansenlig bredd dyker upp.

Ju längre från industristäder man kommer desto fler hästvagnar ser man. På riktig landsbygd är de mycket vanliga. De har registreringsskyltar precis som bilar.


Vi hade tänkt logga en cache på vägen och gjorde en liten avstickare till en bro-cache. Det speciella med denna bron är att den är byggd av tyskarna för att förflytta pansar under kriget, men när tyskarna retirerade sprängde de bron. De misslyckades dock och sprängde bara ena halvan, den som de inte kom åt längre. Röda armen byggde upp andra halvan. Skillnaden syns tydligt.

Tillverkarna kan inte svära sig fria.

Cachen hittade vi dock inte.


Sen eftermiddag kom vi fram till Donaus nedlagda industriområden. En sorglig syn.

Det är färja som gäller för att komma över Donau på de flesta ställen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...