söndag 6 november 2011

Jordärtskockssoppa

Ta upp 6-8 potatisar från egna trädgårdslandet (lagom till två portioner). Gå vidare till jordärtskockorna och plocka upp lika många knölar. Väl inne i köket, ta fram en gul lök. Skala och skär allt i mindre bitar och koka 25 minuter i knappt en liter vatten tillsammans med en smulad buljongtärning, en tsk salt, lite vitpeppar, en gnutta mynta och ingefära.

För att få soppan helt slät, häll först av vätskan i ett rostfritt mått, mixa det kokta med mixerstav och spä tillbaka med alltmer av vätskan. Sätt tillbaka på spisen och häll i en halv dl grädde och rör om. Klart att njuta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...