torsdag 13 december 2012

Oddie är hemma igen!

Sista veckan i september bara ett par dagar efter flytten till Björkdala smet vår katt Oddie ut och försvann. Trots att vi letade kunde vi inte hitta henne. Efter ett par veckor berättade de på Ängshögs gård att de sett en katt som kunde vara Oddie och trots att de ringde när de såg henne och vi var där och letade flera gånger lyckades vi inte hitta och fånga henne. I början av november försvann hon från Ängshög och när sedan kylan slog till började vi tro att hon förmodligen var död.

Men Oddie var smartare än så. Hon hittade ett pannrum med en varm och mysig vedpanna som ägdes av den snälla familjen Arvidsson. Hon tyckte dock att de var rätt läskiga typer och det tog nästan 4 veckor innan mat och fjäsk gjorde att de kom Oddie så nära att dom kunde ta av henne halsbandet och hitta vårt telefonnummer. I onsdags ringde de oss och idag kunde jag åka och hämta en lite osäker Oddie som trots allt kände igen mig och efter lite trugande med god mat gick lätt att fånga.

Efter 2½ månad på vift är Oddie lite smal och kantig men inte direkt utmärglad. Hon är sotig och luktar pannrök. Men inte värre än att både hull och päls kommer att vara i fint skick på ett par veckor.

Ett stort tack till familjen Arvidsson för att ni varit snälla och tagit hand om vår katt när hon inte hittade hem.

1 kommentar:

  1. Åh, vad skönt med lyckliga slut. Man blir nästan lite tårögd. Hon ser verkligen lite mager och tufsig ut. Men det ordnar sig nog med lite omvårdnad och bortklemande. Nu får hon hålla sig inne tills hon förstår var hon bor någonstans.

    SvaraRadera