måndag 8 april 2013

Har du städat din Hemel idag?

Detta blogginlägg är till våra hönsbekanta som funderar på vilken kläckare de ska köpa. Detta är insidan på den så omhuldade kläckaren Hemel. Bilden ovan visar insidan, under locket, hur det ser ut när det kläckts några omgångar kycklingar (den är senast städad för drygt ett år sedan). Den är tillverkad 2007 och CE-märkt, så det är liksom inte en pryl från den elektriska forntiden. Locket är monterat med träskruv som man behöver lossa för att komma åt och städa regelbundet. Väl under locket ligger all el lös och är kopplad i sockerbitar. När kycklingar kläcks dammar de mycket, dessutom höjer man fukthalten så mycket som möjligt genom att placera in vatten i kläckaren.

Hönsstallar betraktas som en mycket brandfarlig miljö, alla elinstallationer ska vara både dammtäta och temperaturbegränsade och elutrustning man använder i stallarna måste ha rätt klassning. Men om man har "stallet" inne i maskinen är det visst inte så noga.

Att inte fler Hemelkläckare brinner upp är för mig en gåta. Vår är vårstädad idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...