fredag 7 oktober 2016

Varje bergsmassiv börjar med en backe

Idag har vi åkt från den helt platta slätten i söder upp till dalgången vid Pokhara. Det är 210 km varav kanske 40 km är slätt, resten serpentinväg i det som kallas "The Hills"
Dessa berg är alltså inte de riktigt bergen utan bara en liten föraning om vad som komma ska. Hur som helst, backen nedan är där Himalaya börjar, direkt efter en rondell.
"The Hills" blir snabbt jättestora berg för en skåning.
Efter varje sväng öppnar sig ett nytt wow, detta landet är mycket, mycket vackert.
I en trafikkö passade jag på att kolla vilka draganordningar traktorerna här har. Enaxalad kärra är de enda vagnar som finns.
Vi stannade för en drickapaus på ett kombinerat rastställe och plantskola. Tyvärr började Linas mobilkamera dumma sig och bli överhettad och stänga av hela telefonen. Vi får se om det går att ändra någon inställning.

Lite längre fram gjorde vi en avstickare till bergsstaden Tansen. Denna stad har tidigare varit ett eget kungarike och har gammal historia. Den klänger sig högt uppe på en sydsluttning. Vi tittade på medan de gjöt ett nytt golvplan i ett husbygge.Färden fortsatte med massor av vackra forsar, flera pass och vackra eller annorlunda motiv.


Vår chaufför frågade sig fram till ett lunchställe men när detta inte verkade vara något att ha hittade vi ett hotell att luncha på istället.Vid 17-tiden rullade vi in i Pokhara där vi nu ska stanna två nätter. Det är fysiskt mycket jobbigare än man tror att åka bil på så här dåliga vägar eftersom det skakar och svänger så mycket.
Nepal blir plötsligt väldigt annorlunda runt vårt hotell ikväll. Vi bor i turistdistriktet i Pokhara och detta är turistmetropolen i Nepal. Här passerar de flesta trekkingturister utom just de som ska till Mount Everest. De vanligaste vandringslederna i Nepal är norrut och nordväst härifrån.
I morgon blir vi hämtade kl 9 för att göra lite av varje här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar