söndag 22 januari 2017

Wifi vid grillen!

Jag har fått låna en wifi-accesspunkt av en kollega. Det är en takmonterad UniFi som han fick över när han uppgraderade till nyaste och högsta hastigheten. Det var större skillnad än jag trodde mot den wifin som sitter i bredbandsmodemet. Nu har vi plötsligt täckning både i köket, badrummet och utomhus precis runt huset och framför allt i lusthuset!

Tanken är att vi ska ha wifi på resten av gården också, men det är ganska dyrt med bra accesspunkter för utomhusbruk. UniFi har numera mesh-kopplade sådana, dvs de pratar med varandra så i princip räcker det med att en sitter ansluten till internet, de andra skickar trafiken mellan varandra.

Om vi sätter en högst uppe på logens gavelspets åt söder som dessutom sitter monterad på en arm ut så bör signalerna gå ner i hela gamla stallet, hela logen, delar av nya stallet, hela innergården utom längs stallväggen och hela trädgårdslandet. Det kommer att ge dramatiskt mycket bättre batteritid på våra mobiler och möjlighet att sätta webkameror i stallet. Men just nu har vi bestämt att avvakta lite och försöka hitta en bättre business justification än att det är coolt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar