lördag 15 april 2017

Nu har den tutat färdigt!


Jag hyser ett stort förakt för mina ingenjörskollegor som konstruerar konsumentelektronik som tutar som fan titt som tätt. Testas inte prylarna utanför labbet? Många prylar piper när strömmen kopplas på, det är mycket irriterande när man bor på landet och har svajigt elnät och man vaknar helt i onödan och får reda på att "nu har vi spänning".

Men det som verkligen fått mig att tappa tron på ingenjörskonsten är en bakmaskin som marknadsförs med att "ställ in timern och vakna till doften av nybakad bröd". I verkligheten vaknar man första gången till ett jävla tutande efter en halvtimme när man kan hälla i nötter, sedan två timmar senare när den bakat färdigt och sedan ytterligare efter en timme till när den upplyser om att "nu har jag minsann stängt eftervärmen också". Hur tänkte de? Eller hade de bara otur? Eller skrev marknadsavdelningen en spec som ingenjörerna inte ifrågasatte?

Nu har åtminstone denna apparaten tutat för sista gången och ska inte väcka oss mer - den fick smältlim rakt in i högtalaren.

1 kommentar: