onsdag 8 juli 2009

Ett skepp kommer lastat...


... med ett Pergo-golv! Valnöt-blockad blir det i allrummet-köket.

Det var ju tyvärr bara norra väggen av allrummet/köket som var färdigreglat. Vi hade städat fint och röjt upp, men så fort man ska bygga tar det inte många sekunder innan det ser ut som kriget igen. Alltid är det något man ska riva för att kunna bygga.

Vi har ritat upp elen direkt på gamla väggarna för elektrikern.

Första regeln är lagd på söderväggen.

Så var det det här med trappan. Lina hade ju fått för sig att vi skulle höja trappan och jag vägrade ens tänka på det. Idag lyfte vi upp trappan 3 cm...



Det var faktiskt inte alls så komplicerat. Trappan sitter inte fast, den står löst inkilad mellan två murade väggar. Lyfter man ut övre änden ut från väggen var det lätt att lyfta trappan med kofot och lägga in klossar. Det trixiga var att få trappstegen raka efteråt, vi försökte nämligen även räta upp trappan i förhållande till väggen. Till slut var vi tillbaka på ruta ett, en sne trappa på alla sätt och vis, men en fungerande kompromiss och trappan är höjd så att alla steg är ungefär lika höga. Tyvärr började den knarra mer, översta trappstegets insida ligger mot tegelväggen och toppen av trappan kan skava mot golvet på ovanvåningen. Får se om vi måste kila fast den, i så fall till vintern när det är riktigt torrt inne och träet krymper.
Innertaket i kryputrymmet på vinden blir OSB-skiva. Vi har inte provat bygga med OSB tidigare, men alla vi pratat med säger att de är mycket bra att sätta bakom gips, så vi provar.

Det var inte helt lätt att snirkla upp dem på vinden men så länge vi inte har räcke på trappan så gick en 120x240-skiva upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...