tisdag 22 september 2009

Hejdå Japp

Favoritkatten Japp blev ihjälkörd igår.

Japp såg alltid till att man borstade tänderna ordentligt, hans låg ofta ovanpå skåpen i badrummet och fiskade med tassen och det gick inte att gå på toa utan att han kom och kelade. Ute i trädgården följde han alltid med en och kollade in vad man skulle göra, det resulterade i att han var första katten som blev bistungen. Efter ett par stick så höll han lite distans och sedan klättrade han istället runt inne i tallarna framför kuporna och jamade när vi pysslade med bina. Japp blev inte så gammal, han föddes i januari och var då minst av sina kullsyskon och behövde lite stödmatning första dagarna, han fick även någon infektion när han var liten så till och med jag lärde mig ge honom ögondroppar och tack vare all hantering som liten så han väldigt social. I somras fick han följa med på kattutställning eftersom han hade så ovanlig teckning, vit, röd och röd med silver - en trefärgad hankatt. Såklart att han charmade alla domarna, han var speciell. Vi skulle behålla Japp själva för långhårsaveln, hans mamma har en fin stamtavla från korthår och Japp själv var både vacker, hade bra form, spännande färgkombination och var supertrevlig. Sorgligt att inte bilen som körde på honom stannade ens utan att han fick ligga och lida.

1 kommentar:

  1. Vad tråkigt...

    Min katt blev påkörd och någon hittade henne mitt på vägen. Kollade om hon var ID märkt och tog sedan reda på vem hennes ägare var. Nästa dag kom upphittare hem till mig med katten i en kartong. Det är inte så många som skulle ha gjort det.

    Vila i frid, Japp!

    SvaraRadera

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...