måndag 28 september 2009

Köksdrömmar

Årets honungsskörd är nu tappad på burkar och väntar på att mogna och få rätt konsistens. Det betyder att vi kan sätta tänderna i vårt kök igen. Blandaren i köket har kommit på plats (inkopplingen av vatten till den återstår dock).



Ett visst problem med avloppet från köket uppdagade sig i somras - underkanten på grundmuren under köket där avloppet kunde gå ut låg lägre än trekammarbrunnen... Under sommaren har sedan planen varit att sätta en avloppspump ute, men de är väldigt dyra. Så plötsligt en dag för några veckor sedan fick jag en idé som nu är förverkligad. Pump i vaskskåpet.



Hårda slangar som leder avloppsvattnet upp på andra våningen i det gömda schaktet mellan sovrum o kök.



Självfall på ovanvåningen i kryputrymmet.



Sedan ner i badrummet.



... i en provisorisk båge tills vi gör om badrummet kanske nästa år.



Och inkoppling i badrummet på avloppsstammen som går upp till det kommande wc-t på andra våningen.



Den ena kylfrysen är på plats.



... nästan iallafall, det saknas några flärpar mellan dörrarna men de vill vi inte montera förrän båda kylarna är injusterade.



Och mikrovågsugnen har fått sin förhatliga barnspärr borttagen.

3 kommentarer:

  1. Fantastiskt! Blondinen och ingenjören, a hell of a team!

    SvaraRadera
  2. Schyst att det går framåt. Kul att se köket ta form. det var det som skulle varit klart kring 20:e Augusti va? :P Bra jobbat iaf, det går ju framåt...

    Nu ska jag fortsätta ta hand om helgens 35l trattkantareller. :)

    SvaraRadera
  3. Vi skulle monterat köket den 10-12:e juli var det tänkt från början... Men då var det inte levererat och varken golv eller väggar var riktigt redo för det heller.

    SvaraRadera

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...