söndag 27 juni 2010

Altandörr


Redan när vi började renovera förra året bestämde vi att vi skulle ha en dörr på baksidan. Huset har ingen utgång till trädgårdssidan, det kändes konstigt när vi tittade på huset och det blev ännu knepigare när man bott ett tag i huset. Vi kom fram till att dörren skulle vara där det smala fönstret satt i den f.d. garderoben i allrummet.
Efter att ha rivit lite och undersökt förra sommaren verkade det som att en dörr med de måtten vi behövde skulle bli en beställningsvara med minst 6 veckors leveranstid, vi valde då att skjuta på beställa och montera dörren. När vi satte skivmaterial på väggarna satte vi helt enkelt för fönstret för att lätt kunna sätta in dörren från utsidan utan att damma ner hela huset och göra hål i skivmaterialet när dörren är på plats.
Idag har dagen kommit då vi ska mäta hur stor dörr vi kan beställa, Lina river panel och kollar efter bjälkar i väggen. Första prognosen säger att den kan vara 190 cm (eller 189?) hög och max 110 cm bred.

2 kommentarer:

  1. Snart tid för födelsedagspresenten, dvs trädgårdsmöbler!

    SvaraRadera
  2. Det är 4-6 veckors leveranstid på dörren och vi vill gärna ha en altan att sätta trädgårdsmöblerna på. Går det att ha födelsedagspresenten innestående ett tag till?

    SvaraRadera

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...