måndag 26 juli 2010

Ännu mera stänge

Efter ett års tänkande på var bina egentligen bör stå på tomten har vi bestämt att de ska stå i tomtens nordvästra hörn. Bin är egentligen skogsdjur och är inte riktigt rustade för den öppna slätten, vinden gör att fullastade bin har svårt att träffa flustret och landa när de kommer hem, samtidigt som vinden gör att de förbrukar betydligt mera vinterfoder. För att skydda bina har vi idag satt upp ett vindskyddande staket på två sidor, den tredje sidan utmed åkern ska också få några meter staket men det får göras en dag med sämre väder när bina flyger mindre än idag.

2 kommentarer:

  1. Det staketet verkar ju också blivit bra. Funka det fint med bara 3 stolpskor? Hade vi tänkt rätt tycker du, nu när du börjat sätta upp det?

    SvaraRadera
  2. Ja vi hade tänkt helt rätt, men det behövs fyra stolpskor, en i varje hörn och i var ände. Jag har varit och köpt en stolpsko till idag, men det får vänta till en dag med sämre väder innan jag trasslar mig in där mellan kuporna och staketet. Jag gissar att stolpskorna sitter något bättre eftersom man får dem djupare, men det var inte svårare att sätta de andra stolparna, bara lite jobbigare.

    SvaraRadera

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...