tisdag 7 juni 2011

Dag 3 St. Anna - Miercurea-Ciuc

Nästa mål för dagen var St. Annas kratersjö. Det är en sjö högt uppe i en vulkankrater som inte är alltför gammal, det finns fortfarande aktivitet kvar i marken. I området gäller vissa begränsningar

De var dock inte solklara för oss, vi tolkar några som "Förbjudet att sitta ner och elda", "Förbjudet att göra fotspår i snö", "Förbjudet att slå med pinnar på bumeranger i närheten av hoppande hjortar", "Förbjudet att kasta burkar på glasflaskor", "Förbjudet att hålla blommor bakom ryggen".

Vägen upp mot kratern var en 3 mil lång serpentinväg i vanlig Rumänsk skog, dvs ömsom urskog som inramade vägen, ömsom pelarsalar, påminde en del om vår fina Söderåsens nationalpark, men detta får Söderåsen att kännas som en fjärt i rymden.


Vägen på GPSen såg pga alla kurvor mest ut som en konditor gått bärsärk med karamellspritsen.

Efter dessa avstickare svängde vi åter mot Cluj Napoca men vi hade inte direkt kommit närmare, snarare tvärtom och dessutom sämre väg framför oss.

Det mörknade över bergen och vi fick bevittna en distinkt bylinje som närmade sig, vinden drog upp en vägg av damm och fin sand i framkanten på åskan.

Vi åkte inte mer än några mil innan vi tog in på ett pensionat i staden Miercurea-Ciuc. Efter en misslyckad FTF-jakt (felaktiga koordianter på de registrerade cacherna) så åt vi en god kvällsmiddag.

1 kommentar:

  1. "Förbjudet att klappa fåglar som sitter i träd" och "Förbjudet att sitta vid tältet".

    Sedan vet jag inte om första skylten betyder att man måste videofilma sin vistelse. Borde egentligen vara en skylt som varnar för risken att trampa barn på fötterna när man går omkring och filmar.

    SvaraRadera

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...