onsdag 9 november 2011
Äggakaga
Tyvärr har jag inte kvar min mormors recept, men varianter på Skånsk Äggakaka har seglat upp som en av mina favoriträtter. Det går att variera i det oändliga, just den här var 4 ägg (från egna höns), drygt en halv dl vetemjöl, 2 dl mjölk, 1 dl grädde, en halv msk socker och lite salt. Vispa ihop och grädda på svag värme i stekpanna i 10-15 minuter, stick med stekspaden så det rinner ner. Storleken var för lite för två personer och för mycket för en, så det kan ju vara bra att veta att just 4 ägg är fel. Serveras med något så oskånskt som lingonsylt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
En sista nationalpark innan färjan hem
Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...

-
Vid denna årstiden pratar biodlare mycket om att fodra bina. Det finns många olika sätt att se på foder, både ur biodlarens och binas synvin...
-
Nu försöker vi få till försvinningsreden där man kan ta ut äggen framtill. Vi byggde en proptyp för två veckor sedan men hönorna har int...
-
Den nordiska växtgenbanken Nordgen ger varje år privatpersoner möjlighet att köpa en lite mängd frö, lökar eller potatis av sorter som de fö...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar