söndag 21 oktober 2012

Vinterförberedelser


Idag har vi flyttat gräsklipparen - och snöslungan. Gräsklipparen hade en hård dag tillsammans med den gräsklipparen som följde med nya huset. Lina och jag har hjälpts åt att klippa under alla elstaketen, dvs flytta stolpar, klippa där de stått och sedan flytta tillbaka. Dessutom klippte vi upp ett promenadstråk utanför staketet så det blir lättare att gå runt ägorna med vovvarna. Och såklart gräsytorna som är något större än jag uppfattade, det inser man när man klipper.

Det börjar kännas väldigt naturligt med en maskinhall, det är svårt att förstå hur man klarat sig utan en sådan i sitt tidigare liv. Igår pumpades däck där, idag har batterier laddats, avhoppade drivremmar återmonterats, kuggremsspänning justerats, en fastnad rotorkniv lossats och slutligen har den gula körts in för service. Den ena rotorkniven har fästet gått sönder, liksom att alla brytbultarna gått av, klippaggregatet är skevt och drivremmen börjar bli i längsta laget. Det är nog dax för en total genomgång av den i vinter.

För övrigt markerar Bärtil att här finns råttor, bland annat i dagvattenrören så det blir till att kalla ut anticimex så vi inte får ett större problem av dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...