onsdag 1 maj 2013

I kamp med ett jordborr


Idag har vi fortsatt att sätta hörnstolpar till staketet. Det är inte alla borrhål som går så lätt som det i filmen ovan. Faktiskt får jag nog erkänna att det bara var två stycken som gick så lätt. Det är rätt mycket småsten i jorden, Lina fick in tekniken att "fiska" upp dem. Och nere vi bäcken var grundvattnet så högt att det var verkligt fiske som gällde.


På många ställen fick vi dock borra flera hål innan vi kom ner tillräckligt djupt och ofta snurra upp borren baklänges för att komma loss från småsten, spetta i hålet och bli helt blåslagen av att hålla emot borren. Tre stolpar fick var omöjligt att ner på frostfritt djup så vi får se om de fryser upp till vintern. 11 stolpar blev satta idag och med de 6 vi hade satt tidigare så är hörnen och grindhål på hela stycket på baksidan klart. Lina har även beställt utmärkning av elledningen in till huset så vi inte sätter en stolpe i den, vi vågar inte sätta södersidan förrän detta är gjort och norrsidan räknar vi med att behöva gräva och gjuta eftersom där är fyllnadssten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...