måndag 6 april 2009

Staket, staket, en j-a massa staket!

Igår eftermiddag tog vi oss an de gamla hundrastgårdarna. Maskorna i nätet var lite väl stora för våra små hundar, dessutom var de helt övervuxna av brännässlor och annat ogräs.

Men dessa rastgårdar var mycket mera gedigna än andra staket på tomten. Stolparna var nerslagna en halvmeter i marken, nätet nedgrävt 10-15 cm och rötter av nässlor och annat hade trasslat sig in i nätet. Vi kämpade så vi nästan dog...



Nåväl, resultatet blev bra och ny har vi fått fram en stor yta till som såg förskräcklig ut med nässlor och annat att bara klippa med åkgräsklipparen, trädgårdsröjarens bästa vän!



Mindre trevligt var ett fynd i en av rastgårdarna. Det var skelettet av en get, inkl halsband. Benen var inte gnagda av hund så antingen har den dött på platsen eller blivit ditslängd när den dog. Tråkigt att behöva städa efter människor som hanterat djur på det viset.


På marken i en av rastgårdarna hittade vi även en bit staket liggande fastvuxet i gräset. Var har alla dessa staket suttit?!?

Tidigare på dagen hade Lina grävt upp alla plintarna till det staketet vi "återanvände", nu redo att åka till tippen. Kent hälsade på oss, han hade haft den goda smaken att fylla år i veckan och hade "matrester" över, så vi blev bjudna på kalv och potatisgratäng i vårt hus, tusen tack! Som vanligt satte vi honom i arbete - denna gången fick han hjälpa till att bära ut den gamla hydrofortanken.


Med nytt lås på framsidan så känns dörren riktigt gedigen (Hearta ville tvunget vara med på bild) och ser snygg ut sånär som på färgvalet.



Jag hade tidigare på dagen ägnat mig åt att mintera in ett nytt lås i dörren mellan garage och hall, så nu har huset godkända lås, om inbrottstjuvar tar sig in så får de använda våld och kofot för att ta sig ut genom något annat än fönstren. Det är ett villkor för att få upp lösöresvärdet i försäkringen.



Kvällen avslutades med att jag skruvade upp brandvarnare, ett måste för mig eftersom vi skulle sova där igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...