tisdag 30 juni 2009

Gjuta, gjöt, gjutit

Sockeln under kaminen behöver vara stabil. Lite lecablock i bottnen som isolering och utfyllnad och några ventilationsrör och lite betong i springorna. Hur mycket betong behöver vi. "-Ja, 5 säckar måste garanterat räcka". Väl på brädgår'n lastar jag 10 säckar på släpvagnen...



...efter att ha blandat cement i eveninnerlighet hade vi till slut en plan yta... då hade det nästan gått åt 8 säckar, 200 kg - i det lilla hålet!


Några skruvdragare behövs, detta är laddcentralen!

Idag har vi fått skorstenen glidgjuten. Det var visst lite hokus pukus i hur bruket skulle blandas, specialbruk för att klistra fast ordentligt inne i en gammal skorsten.


Den gamla delen av husets ovanvåning blev vi ju tvugna att lägga nytt golv över hela. Nu är vi klara med golvspånskiva på den delen, ihoplimmat med brädorna och skruvat, det blev en enorm skillnad i stabilitet - nästan så jag vågat ställa upp ett 700L-akvarium där! Ett provisoriskt räcke har vi också fått upp.



Avloppet till köket har också blivit inkopplat den här vägen, i morgon blir det arbete med köksgolvet och väggarna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...