onsdag 8 juli 2009

Attackplanen verkställs

Väggen skulle som sagt reglas på insidan. Det visade sig ganska snart att det inte fanns så mycket lersten i väggarna, det var vanligt tegel...

...så mycket tid gick åt att leta fogar mellan tegelstenarna. I fogarna biter 4-tumsspiken väldigt bra, två spik på skrå åt vars ett håll biter fast regeln mycket bra. Men att hitta ställen att spika... Började bli lite orolig att jag skulle få tennisarmbåge eller nått, händerna domnar iallafall väldigt fort när man bankar på så hårt underlag. Men så småningom börjar det arta sig. Hål i övre regeln för eldragning och värmerör.

De gamla ventilerna bilade vi bort, de kan ju inte sitta under skivmaterialet, kanske att vi kan återanvända dem efter rekonditionering.

Mycket mätande och sågande...

...och det kom en hel del svordomar även under denna dagen.

Till slut var dock hela rummet reglat. Mycket tid gick åt att fatta beslut om dörren på baksidan. Den ska sitta vid det lilla fönstret längst bort i bild, till slut valde vi att regla c/c 600 rakt över fönstret, sätta skiva för och sedan öppna den dammande väggen från utsidan. Tyvärr verkar det gå en träbjälke ganska lågt i väggen, så vi får specialbeställa en 19,5 x 8 (eller 9) glasdörr. Det blir ett projekt i höst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...