torsdag 2 juli 2009

Men at work



Hålet runt avloppetsröret blev tätat så att inte råttor och möss kan springa fritt i grunden.



Köksavloppet



Igår började vi mäta golvets planhet i köket lite noggrannare. Tyvärr visade det sig att den gamla klinkern framför gamla vedspisen lutade åt fel håll. Lite bilning rådde bot på det...


... och sedan behövde det urgamla golvet hyvlas ner längs kanten. Golvbrädorna ligger på en cementklack som ligger högre än golvbjälkarna.



Efter evigheters hyvlande med modernare redskap gav den upp, brädorna var alldeles för hårda, eggen splittrades till slut.



- Men vänta nu här, har jag inte en "riktig" hyvel? Efter att ha letat igenom en massa flyttlådor fann jag den...


... och snart var golvet hyvlat och plant! Tacka vet jag fungerande redskap. Idag blev så resten av golvet gjutet upp till rätt nivå, dvs 4 mm högre än brädgolvet på andra sidan skarven. Det gamla parkettgolvet ska vara underlag för laminatgolvet och ytan på parketten ligger 16 mm över brädgolvet. På andra sidan den gamla rumsskarven ska vi ha 10 mm golvspånskiva, det lämnar 2 mm för ojämnheter i skarven och det har verkat lagom för att få en plan yta när vi testat.

I köket kan man se att det tidigare funnits en pärlspontsvägg. Lite återvänder vi till det med den i nya köksinredningen.

På ovanvåningen har vi en misstänkt vattenläcka. Eller rättare sagt, efter det våldsamma åskregnet i förrgår hade vi en liten pöl på golvet. Antingen beror det på att fönstret var öppet... eller så läcker det under fönsterblecket. Det måste undersökas innan vi isolerar!

Igår var gavlen färdig, efter att denna bilden tagits har Lina målat färdigt både gavel och foder (som ligger inne och torkar).




Ovanvåningen blir rymlig!



Och idag har vi äntligen tagit bort vattenrören på vinden och lagt färdigt hela golvet.


1 kommentar:

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...