Nu har jag äntligen provat bara surdegsbröd i bakmaskinen. Denna gången bakade jag på vanligt program mest för att se hur det gick och visst blev det kompakt, men det jäste ändå upp en del.
Tricket lär annars vara att först köra ett knådningsprogram och sedan ett bakprogram med längre jästid emellan. Men det är inte så lätt i vår bakmaskin så jag gör nog en kombo, både surdeg och jäst, men håller surdegskulturen helt rent från jästen. Enklast måste vara att hålla surdegen i separat burk, blanda ingredienser till brödet som vanligt men kanske 200 gram mindre och komplettera med 3/4 av burkens innehåll i degbunken. Burken fylls på med vatten och mjöl till nästa dag.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
En sista nationalpark innan färjan hem
Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...
-
Vid denna årstiden pratar biodlare mycket om att fodra bina. Det finns många olika sätt att se på foder, både ur biodlarens och binas synvin...
-
Nu försöker vi få till försvinningsreden där man kan ta ut äggen framtill. Vi byggde en proptyp för två veckor sedan men hönorna har int...
-
Den nordiska växtgenbanken Nordgen ger varje år privatpersoner möjlighet att köpa en lite mängd frö, lökar eller potatis av sorter som de fö...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar