torsdag 20 juli 2023

Färjan österut till Paldiski, Estland

Vi hade en del på programmet att fixa idag i Linköping. Men först åt vi frukost med Linas pappa och moster innan vi begav oss ut på stan. Det viktigaste var att vi hade glömt kläder till Grisen. Vi har en massa hundkläder hemma, och trots att vi båda tänkt på det hade vi glömt ta med och man kan ju inte åka på långresa som nakenhund utan kläder, det blir lite kallt i regnet. Vi fick tag på vad vi skulle och gjorde även ett stopp i mataffären.

Nästa stopp var ett nytt mobilt bredband till bilens router. Det mobila bredbandet vi har får vi på köpet eftersom vi har både fiber och mobil hos samma operatör, men det fungerar inte utomlands. Men ett registrerat kontantkort borde göra det hade vi räknat ut. Det tog en stund innan säljaren i butiken accepterade att vi inte tänkte uppgradera Linas telefonabonnemang eller skaffa något annat månadsabonnemang, men sedan gick det smidigt. Vi började med att tanka in 30 GB så får vi se hur långt det räcker.

Våra nya solpaneler på taket


Sedan hälsade vi på Linas mamma. På eftermiddagen packade vi ihop oss i bilen igen och körde mot färjan i Kapellskär.

Men vi hade ett stopp att göra i Stockholm. Innan pandemin hade jag försökt lösa en mysterycache och fick fram några alternativa platser. Ingen som stämde helt, men väl värt att kolla en av dem när vi princip körde rakt förbi. Inget napp dock.

Sedan raka vägen till Kapellskär var det tänkt, vi började få lite bråttom. Det blev inte helt problemfritt, plötsligt larmade bilen om check injection och check cruise control. Första gången så trodde jag motorn bara dött eftersom den kopplade ur farthållaren, men efter lite felsökning i farten visade att fullgasacceleration släckte den gula lampan. Vi hade tankat strax innan så frågan är det är vatten som virvlat upp i tanken? Händer det igen får vi kolla om vi kan tappa av vatten från bränslefiltret.

Framme i Kapellskär rastade vi hundarna och Grisen kunde inviga sin nya regnjacka.

Grisen inviger sin regnjacka

När vi skulle på båten fick jag ett sammanbrott. Jag förstod inte vilken av terminalerna vi skulle till, men efter att Lina tagit över ratten kunde vi så småningom rulla ombord. Det blev ingen turfzon varken i Stockholm eller Kapellskär tyvärr.

Vi hade bokat husdjurshytt, men hundsängar, vattenskålar och kläder behövde vi ändå ta med oss från bilen.


Installerade i hytten på båten Kapellskär - Paldiski



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...