tisdag 18 juli 2023

Hungriga som vargar

Vid lunchtid skruvade vi i sista skruven i ombyggnaden av bilen. Vi har gjort ett antal förändringar av vår campervan under försommaren, den största förändringen är att vi ändrat om sängen helt så att vi får plats att ta med cyklarna och ha dem inne i bilen. Det har gjort att att vi inte kan ha våningssäng längre utan har fått bygga en dubbelsäng och dessutom ändra till sovning på längden istället för tvären.



En annan förändring är att vi numera har en Separett toa inne i bilen, närmare bestämt en Separett Tiny. Den har en batteridriven fläkt som suger ut dålig doft och blåser ut den på utsidan av bilen.

Vi har installerat solpaneler så att vi ska kunna använda mera el utan att behöva köra, det tar rätt lång tid att ladda bodelsbatterierna från motorns generator.

Det fanns även lite vi inte hade gjort färdigt med el, som t.ex. sänglampor och USB-uttag. Allt sådant är nu fixat.

På eftermiddagen fixade vi i ordning för vår djurvakt. Vi har en sommarjobbare som ser till gäss och höns (och stallkatterna) som behöver veta vad hon ska göra. Sedan skulle vi packa också, det gäller att ta med sig rätt saker. Vi planerar att vara borta i tre veckor och har rätt begränsat med plats inne i bilen.

Kl 19.41 startade vi bilen och körde ut genom grinden. Utan att ha ätit kvällsmat... Tanken var att ha kommit en bra bit på vägen när det var dags att äta. Vi körde norrut till Örkelljunga innan vi åt. Det är vägarbete på E4 vid Ljungby så vi bestämde att köra förbi det och sedan leta nattplats. Natten tillbringade vi på gatuparkering i Värnamo.

Första natten sov vi här


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...