söndag 23 juli 2023

Nordkusten - vattenfall, övergiven utbåtsbas, borgruin Toolse

Vi sov på samma ställe även i natt, vid en badstrand 10 minuter från Tallinns centrum. Lusen kollade på svanar under morgonpromenaden.



Därefter morgondopp för Lina och sedan frukost. Härligt väder på morgonen, men molnen hoppade sig och lagom till att vi rullade ut från parkeringen kom de första dropparna. Dagens första stopp blev på Bauhaus för att hitta en batteridriven dammsugare, men vi fick inte napp på något bra. Golvet sopar jag lättast för hand, men det blir snabbt grusigt och smuligt i bilen och en lite dammsugare hade varit smidigt.

Nästa stopp var fladdermus grottorna. Väl där möttes vi av informationen om att man inte fick gå in då fladdermössen var skyddade.


Besvikna blev vi men bra att man är rädd om de så liven! Istället stannade vi till vid kusten och fixade lunch med juste utsikt. När maten var klar öppnades himlen och regnet vräkte ner! Tur vi kan äta i bilen. 







Efter maten blev det ett stopp vid ett vattenfall.



Nästa mål var en övergiven ubåtsbas från USSR tiden. Det blev besvikelse nummer två. Runt platsen hade man byggt upp världens glamping anläggning och man fick betala 10€ för att gå ut på de grafitti täckta resterna av hamnen. Nope inte värt de pengarna tyckte vi.


Vi åkte vidare.



Nästa stopp var borgruinen Toolse från 1471. Väl värt ett besök. Pampigt med en helt del info om borgens historia.







Dagen slutar på en parkering vid havet i Kunda.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...