måndag 24 juli 2023

Narva

Dagen börjar återigen med att Lina badar i havet.


Här kunde vi även fylla vattendunkar med nytt dricksvatten. Vi provar en ny grej för att fylla vatten i vår huvudvattentank, en lite USB-driven vattenpump och lite slang. Med den kan vi enkelt pumpa vatten från en liten dunk till den stora, medan de små är mycket lättare att hitta någonstans att fylla.

Från Kunda åkte vi mot Narva. Vi stannade och lunchade i staden Kohtla-Järve på en anonym restaurang som fått 4,6 i betyg på Google Maps. Ägaren kom från Baku och vi hade inget gemensamt språk att prata på, men trots det lyckades vi beställa och maten var jättegod.

Vi körde vidare till Narva och landade rakt framför gränsövergången till Ryssland. Dit ville vi verkligen inte, så vi hittade snabbt en parkeringsplats istället.








Vi började med en hundrastningsrunda med utsikt över borgarna på var sida om floden. De är väldigt stora, den på ryska är betydligt större och i bättre skick. Sedan packade vi ut cyklarna och cyklade runt Narva med hundarna i vagn.







Det mesta av Narva blev förstört i samband med kriget eller strax därefter och ryssarna har inte direkt anträngt sig att göra en fin återuppbyggnad under ockupationen. Vi fick ändå se en del vacka kyrkor, samt den nerlagda gigantiska Kreenholms textilfabrik.

Vi packade ihop och åkte västerut igen och avslutade dagen på en parkering vid havet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...