onsdag 9 augusti 2023

EGR-ventilens hämnd - Mot Swinosjie

Idag var planen att köra till Gedser eller Puttgarden eller möjligen Jylland och bältbron, sedan hem sista biten i morgon.

Nu blev det inte så, redan efter en halvtimme så började bilen krångla på samma sätt som när vi blev bärgade i Tallinn, där vi kunde höra på motorn att den fick fel bränsle-luft-blandning. Efter omstart och nollställning med OBD-läsaren kunde vi köra vidare och kom äntligen fram till motorvägen som i princip skulle ta oss ända till Hurva hemma. Men efter bara 20 minuter på motorvägen började bilen igen, nu första gången den krånglat på motorväg för oss. Vi svängde av och började rätt frenetiskt försöka boka färjebiljett från Swinosjie. Det gick inget vidare, fick konstiga felmeddelanden, men till slut hittade vi telefonnummer till bokningarna. TT-Line hade första lediga plats den 11:e på morgonen, medan Polferries hade en ledig plats till oss redan i morgon vid lunch. Först blev det fel bilstorlek men när vi ringt och fått det ändrat så kunde vi andas ut. Eller mest jag, Lina är mycket coolare när saker strular.

Nu hade vi bara drygt 2 timmar till Swinosjie och ett dygn på oss. Nu tar inte googlemaps-2-timmar på polska småvägar 2 timmar att köra utan mycket längre tid, dessutom stannade vi till i en byggvaruhandel för att kolla på kaminer till lusthuset. Ingen att ta med hem tyvärr.

Vi lagade lunch på byggvaruhusets parkering och körde sedan vidare igen genom massor av vägarbeten och med krånglande bil som behövde både omstarter och ytterligare OBD-återställning av felkoder.

Framåt 19-tiden landade vi slutligen på en parkeringsplats vid en kyrkogård högt ovanför badorten som ligger 20 minuter från färjeläget. Vi höll tidig kväll och jag somnade redan före kl 22.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...