söndag 19 juli 2009

Runt förra helgen

Hann inte blogga runt förra helgen, men det stod inte still direkt. Golven där gamla garderoben blev lagt helt i plan med resten av rummet.


Skarven mellan det gamla allrummet och köket spacklades och slipades helt jämn. Tack till Kristian som la sig på knä i slipdammet och fotograferade :-)


Söderväggen i allrummet blev färdigreglad (ständigt dessa assitenter):

Lina började med centraldammsugarrören:

Entén blev rensad på allt på väggarna:
Jag höll på att bli tokig när jag skulle sätta upp reglar i entrén, det är tegel med smala fogar, ingen lersten här inte... Men det är åtmistone vågrätt och ca 8 cm mellan fogarna så man får prova sig fram och använda vattenpass för att hitta var reglarna ska spikas (de är ännu inte uppe...):
Ovanvåningen fick en halvgenomsläpplig ångbromsväv uppmonterad. Den är anpassad för att gamla hus, inte så tät som byggplast, men mera tät än trä, allt för att få kondensationen att ske på rätt ställe. På fotot om centraldammsugarkonsulterna kan man se att vi satt OSB längst ner, ovanför det kommer sedan panel.
Som om inte det var nog hann vi åka på en blixtvisit till Trollhättan på en AHT-träff (men en pudel har snirklat sig in på bilden). Siv närmast kameran, Sivs 1-åriga son Kal längst bak, rätt lik sin mamma!
Som om inte det var nog... så hann vi åka på FTF-jakt - som lyckades!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...