måndag 8 mars 2010

Ex-iller

Inte så roligt, men nödvändigt.

12 kommentarer:

  1. Illern gick i den lånade fällan i natt och är död. Vi ska skaffa en egen fälla för kommer det en iller kan det komma en till.

    SvaraRadera
  2. Det gick då fort att bli av med den. E det fri jakt på sådana?

    Visste inte att vi hade så mycket iller i Sverige. Tråkigt att behöva ha ihjäl rovdjuren, men förståeligt samtidigt.

    SvaraRadera
  3. Allmän jakttid hermelin och iller sept-februari (jakttidsförorningen paragraf 2). Aj, aj, aj.Det blev ett gränsfall, men vintern har ju varit lång.
    Inger

    SvaraRadera
  4. Se anmärkning 4 om undantag för skyddsjakt i JaktF. Jakt på iller som kommer in på gård eller trädgård och kan orsaka skada eller annan olägenhet får jagas under tiden 1:e juli-30:e juni. Den fångades inomhus och orsakade definitivt skada och det är mellan 1:e juli och 30:e juni.

    SvaraRadera
  5. Så juridiskt bevandrad är jag inte att jag kunde anmärkning 4 i förordningen från 1987.
    Var det verkligen en iller? Ser mer ut som en minkpäls på fotot.
    Inger

    SvaraRadera
  6. Google hjälpte mig med juridiken :-) Kollade vad som gällde när vi satte ut fällan om det var några speciella regler som t.ex. att den var tvungen att stå inomhus men det var det inte.

    Iller och mink är lika, men denna hade det typiska ljusa bandet över ögonen.

    SvaraRadera
  7. Säger vi att det är en mink så sörjer ingen... :) Svenska minkar ska bara bort, de har inget här att göra.

    SvaraRadera
  8. Efter en lång tid med bloggen och ganska få kommentarer är det intressant att notera att det skall till en ILLALUKTANDE ILLER för att få igång en lärorik dislussion.

    SvaraRadera
  9. Usch ja, det var helt groteskt så illa det luktade i och runt hönshuset efter att vi försökt fånga den första natten.

    SvaraRadera
  10. Du vet, vi är alla djurrättsaktivister. Så när någon dödar ett oskyldigt djur, ja då reagerar vi kraftigt i kommentatorsfältet...

    Stackars höna :)

    SvaraRadera
  11. Från Wikipedia:

    Illern (Mustela putorius) är ett litet mårddjur. Putoris betyder "illaluktande" på latin och syftar på det sekret som illern, likt alla mårddjur, utsöndrar från sina analkörtlar.

    SvaraRadera

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...