söndag 31 juli 2022

Pankisar och hemresa

Vi övernattade vid en vändplats i natt igen. Och som vanligt ingen mobiltäckning. Det är verkligen inte så att hela Sverige har mobiltäckning.

Idag vankades det pannkakor till frukost och det råkar gamla hunden Siv tycka väldigt bra om. Jag fick  använda ena handen att hålla henne borta från stekjärnet, hon har inte förstånd att inte bränna sig.



Efter pankisarna var det dags att leta efter en geocache som inte blivit loggad på länge. Enligt beskrivningen var det vacker utsikt från platsen och det stämde verkligen.


Vi tog oss hit igår kväll redan utan att hitta den, men efter nya tag och färre mygg hittade jag den bara 4 meter från nollstället. Ledtråden sa "stubbe" och stubben på bilden var precis vid nollstället. Men det var 10 år sedan den gömdes och "stubben" visade sig vara en lingonriskudde i ett ogenomträngligt snår av ungtall och björksly. Naturen ändrar sig mycket på 10 år.


Efter frukost åkte vi vidare och loggade några andra vackert belägna gamla cacher som får alldeles för få besök.

Det började dra ihop sig till hemresa. Vi svängde söderut och tänkte stanna och äta på någon restaurang i Rättvik. Det gick inte alls, just denna dag var det Rättviksträffen med precis hur mycket folk och bilar som helst, så efter att ha kört lite omvägar runt Rättvik kunde vi stanna på en restaurang i Leksand istället.


Efter att ha tagit några turftzoner och rastat hundarna sträckkörde vi ner till svärföräldrarnas stuga i Småland.

Nästa dag började med en hundpromenad vid stugan, sedan tillbringade resten av dagen med Linas föräldrar. Vi skiljdes åt efter mat på Tiraholms fisk och vi körde hem och i och med det var vår Sverigeresa 2022 slut.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En sista nationalpark innan färjan hem

Jag sover normalt bara 7 timmar så jag vaknade pigg kl 5. Internet har varit mycket, mycket bra i Estland, Lettland och Litauen, men Polen h...